Sesta Producties

Tessa Heselhaus

Verliefd op een land

Spanje, Engeland, Oostenrijk, Italië... Op Janine, Peggy, Emely en Nicolien maakte een land zo veel indruk, dat ze er hun werk van hebben gemaakt.

Vriendin 30 - 2016

 

Peggy (54) is al jaren gek op Engeland. Ze organiseert Engelse high tea-feestjes bij mensen thuis.

"Engeland is als vakantiebestemming lang niet zo populair als de zuidelijke landen. Jammer, want de natuur is er prachtig. Ik ben dol op de groene heuvels en schitterende tuinen en het regent er heus niet altijd! Mijn man en ik gaan al jaren naar Engeland en onze vakanties zijn nog nooit in het water gevallen. Het leukste aan de Engelsen vind ik hun tradities. Op zondagmiddag gaan ze naar de pub voor een 'roast dinner' en ze zijn trots op hun theecultuur. Thee drinken is iets dat wij vaak tussendoor doen, maar in Engeland nemen ze daar echt de tijd voor. Het is een sociale activiteit met veel gezelligheid. Dat vind ik mooi om te zien.
Ik probeer twee of drie keer per jaar naar Engeland te gaan en neem dan altijd een high tea. Dat is niet alleen ontzettend lekker, ik doe er ook inspiratie op voor de high tea-feestjes die ik organiseer. Een paar jaar geleden was ik niet meer gelukkig met mijn baan als apothekersassistente. Ik merkte toen ook dat het voor ouderen in mijn omgeving lastiger werd om buitenshuis dingen te ondernemen, vanwege hun leeftijd. Dan zorg ik er toch voor dat ze met buurtgenoten thuis kunnen genieten van een high tea, dacht ik. Ik bak graag en wilde al een tijd iets met mijn passie voor Engeland doen. 
Inmiddels bestaat mijn bedrijf Peggy's Finest High Tea anderhalf jaar. In het begin organiseerde ik vooral high teas voor ouderen, nu voor mensen van alle leeftijden. Ik bak alles zelf, zoals scones, lemon curd en sandwiches. En ik dek bij mensen de tafel met servies dat ik in liefdadigheidswinkels in Engeland heb gekocht, met een bloemenmotief en een gouden randje. Zo probeer ik echt een Engelse sfeer te creëren en mijn passie voor het land met mensen te delen. Vaak neem ik ook een oude platenspeler mee met Engelse muziek. Een vrouw zei laatst: ‘Ik waan me echt in Engeland!’ Het is leuk om te zien dat mijn klanten net zo enthousiast worden als ik."

 

 

Click me