Sesta Producties

Tessa Heselhaus

Als je me zoekt, ben in online

Pinterest, Instagram, Facebook, Twitter, Skype... Het is voor velen een vast onderdeel van de dagelijkse routine. Vier vrouwen over hoe social media hun leven verrijken.

Margriet 17 - 2017

 

Birgit van Rooij (47) struint internet af om inspiratie op te doen voor haar knutselhobby. Ze is getrouwd met Michiel (48) en moeder van Marlou (19).


Birgit: "Drie jaar geleden gebruikte ik internet alleen voor email, social media deed me niets. Tot mijn dochter mij een keer haar Instagramaccount liet zien. Ik maakte al jaren papieren scrapbooks en dacht: Instagram zou een leuke manier zijn om foto’s, bijvoorbeeld van vakanties, ook digitaal te bundelen. Mijn dochter maakte een account voor me aan en legde uit hoe het werkt. De eerste foto’s die ik plaatste waren puur voor mijzelf, als een soort dagboek. Gaandeweg ontdekte ik dat mensen een kijkje namen op mijn account en dat ik zelf ook door profielen van anderen kon bladeren. Toen was het hek van de dam. Ik ging mensen volgen die net als ik creatief zijn en begon foto’s te plaatsen van dingen die ik maakte, zoals gehaakte fotolijstjes. Daardoor groeide mijn aantal volgers. Sommigen reageren geregeld: 'Wat een mooie creaties!' of 'Welk patroon heb je gebruikt?' Die interactie maakt Instagram zo leuk.
Vroeger had ik stapels tijdschriften om inspiratie op te doen voor mijn knutselhobby. Nu is internet mijn walhalla. Ik ben sinds kort ook verslaafd aan Pinterest. Niets is leuker dan met een kop thee en mijn tablet op schoot lekker 'pinnen' en ideeën opdoen. Laatst zag ik dat iemand van Bouquet-romannetjes egels had gevouwen. Zo leuk, daar was ik zelf nooit op gekomen. Samen met twee vriendinnen ben ik een creatieve ontmoetingsplek gestart voor vrouwen in de buurt. We geven workshops, zoals werken met vilt, en daarvoor gebruik ik veel ideeën die ik online opdoe. Ik speur websites ook af naar snijmallen of ander knutselmateriaal dat in hobbywinkels lastig verkrijgbaar is. Al met al ben ik zeker een paar uur per dag online: een enorm verschil met vroeger. Soms heb ik het druk en kom ik er niet aan toe om iets nieuws op Instagram te posten. Dan krijg ik van volgers zelfs een appje: 'Ik heb je al even niet online gezien, gaat het wel goed?'"

Click me