Sesta Producties

Tessa Heselhaus

Zij zijn soulmates

Je kent de uitdrukkingen wel: twee handen op één buik, aan één woord genoeg, door dik en dun. Ze gelden allemaal voor deze vriendinnenkoppels.

Margriet 06 - 2017

 

Liesbert Dreijer (50) en Anneke Fransen (49) kennen elkaar vanaf de lagere school. Hoewel ze in hun ambities en geloofsovertuiging verschillen, voelen ze elkaar emotioneel heel goed aan.    


Anneke: "Liesbert was populair op school, iedereen wilde met haar spelen. Maar op een dag koos zij er voor om naast mij te zitten. We deelden onze tussendoortjes; mijn mandarijn en haar koek. Dat was het begin van onze vriendschap. Aan het einde van dat schooljaar verhuisde ik naar de andere kant van de stad en ging ik naar een andere school. Toch zagen we elkaar nog jarenlang om het weekend. Meestal ging ik naar Liesbert. Ik kom uit een gelovig, vrij zakelijk gezin en bij Liesbert thuis was wat meer vrijheid. Haar ouders waren erg zorgzaam en de gezelligheid binnen het gezin voelde voor mij als een warme deken."
Liesbert: "In onze tienertijd zagen we elkaar minder vaak. Ik ging naar het vwo, Anneke naar de huishoudschool lhno. Later verhuisde ik om carrière te maken in de bankwereld, terwijl Anneke jong trouwde en een gezin startte. We zagen elkaar nog hooguit twee keer per jaar. Maar Anneke zat altijd in mijn gedachten. De basis die wij samen hadden, als twee jonge meisjes, was mij heel dierbaar."

 

 

 

Click me