Sesta Producties

Tessa Heselhaus

Dossier: gevonden via internet

Van een nieuwe baan tot de liefde van je leven: op internet vind je zó waar je naar op zoek bent.
Leuke bijkomstigheid: van die onverwachte ontmoetingen.

Margriet 33 - 2016

 
Vijf vragen over sociale media aan Anne Helmond, universitair docent Nieuwe Media en Digitale Cultuur
aan de Universiteit van Amsterdam.


Bijna iedereen is tegenwoordig lid van een online sociaal netwerk. Waarom zijn die sites zo populair?

"Vroeger was je vriendengroep vrij beperkt. Je kende mensen bijvoorbeeld van school, de kerk of de sportclub.
Door het gebruik van sociale platformen zoals Facebook kun je met veel meer mensen in contact komen. Je communiceert er niet alleen met familie en vrienden, maar ook met mensen die je hebt ontmoet op een feestje.
Het begrip vriendschap is daardoor ruimer geworden. Terwijl vriendschap vroeger met name een privéaangelegenheid was, hebben de sociale netwerken het expliciet zichtbaar gemaakt."


Sommigen beweren dat we door de komst van sociale media minder sociaal zouden zijn. Hoe zit dat precies?

"Die angst is er bij de introductie van elke nieuwe technologie. Na de uitvinding van de telefoon dacht men ook dat we minder sociaal zouden worden, maar uiteindelijk bleek het een heel handig communicatiemiddel om mensen bij elkaar te brengen. Ook de sociale media maken nieuwe vormen van socialiteit mogelijk. De informatie die je online deelt, is vaak doorzoekbaar. Dat betekent dat je bijvoorbeeld via Facebook of Schoolbank in contact kunt komen met oud-klasgenoten of vrienden van vroeger. Maar je kunt ook een vriendschap opbouwen met iemand die dezelfde interesse heeft, bijvoorbeeld via een online boekenclub. Je komt dus in contact met mensen die je in het dagelijks leven niet had ontmoet."


Communiceren we tegenwoordig ook anders met elkaar?

"Zeker. De sociale media maken het mogelijk om afspraken ad hoc te maken. Vroeger belde je elkaar om iets af te spreken, je moest echt plannen. Tegenwoordig zijn er dankzij berichtendiensten als WhatsApp en Messenger veel kortere communicatielijnen. Dat geldt ook op werkgebied. Via bijvoorbeeld Twitter en Linkedin kun je veel makkelijker contact leggen met professionele relaties. En het contact tussen bedrijven en hun klanten verloopt sneller. Bij een dringende vraag moest je voorheen weleens drie dagen op mail wachten. Tegenwoordig krijg je vaak binnen een half uur antwoord als je een klantenservice online benadert."


Download het artikel voor meer info en drie portretten van vrouwen die online iets bijzonders hebben gevonden.


 

Click me