Sesta Producties

Tessa Heselhaus

Koken, klussen of te laat komen: familietrekjes!

Een gedeelde passie voor koken, de handigheid om te klussen of de eigenschap altijd te laat te komen. Soms worden gewoontes van generatie op generatie doorgegeven.

Margriet 08 - 2017

 

Maaike Heemskerk (67) is getrouwd met Niek (69). Ze hebben vier dochters: Margreet (48), Annet (45), Renate (33) en Martine (28). Maaike stelt dingen vaak uit en komt regelmatig te laat op afspraken. Een familietrekje, want haar dochters Annet en Martine kunnen er ook wat van.   


Maaike: "Als ik met vriendinnen afspreek, ben ik negen van de tien keer niet op tijd. Ik denk voor vertrek nog van alles te kunnen doen: even de was ophangen, de vaatwasser uitruimen of snel een mailtje versturen. Maar ik verkijk me altijd weer op hoeveel tijd dat in beslag neemt en moet uiteindelijk altijd haasten om de deur uit te gaan. Als de stoplichten dan ook nog tegenzitten of ik de halve weg achter een tractor rijd – van die dingen waar ik nooit rekening mee houd – ben ik zeker een half uur te laat. Mijn vriendinnen hebben er weinig moeite mee en zeggen: 'Ach, het hoort bij jou.' Maar dat hoor ik niet graag. Ik ben er niet trots op en probeer er al jaren iets aan te veranderen. Vroeger was het nog erger, dan kwam ik gerust uren te laat. Inmiddels heb ik dat teruggebracht naar een kwartier. Dat gaat nog, maar soms schaam ik me wel tegenover anderen. Gelukkig maakt niemand er een probleem van. Mijn man grapt weleens: 'Als ik optel hoeveel tijd ik op jou moet wachten, ben ik een jaar ouder.'"

Click me