Sesta Producties

Tessa Heselhaus

Thessa werd weduwe na haar bevalling

Thessa (36) en haar man Johan waren vijf jaar geleden net weer trotse ouders geworden van een tweeling, toen Johan instortte. Hij kreeg een hartaanval en overleed. Thessa bleef achter met hun vijf kinderen: Emma (11), Matthijs (9), Thomas (9), Daniel (4) en Jonah (4).

 

''Laatst was ik met de kinderen een weekje naar Centreparks. We waren nog geen vijf minuten in het vakantiehuisje of de oudste drie liepen al met stapeltjes kleding rond om de kasten te vullen, terwijl ze ondertussen hun twee jongere broertjes in de gaten hielden. Wat was het mooi geweest als hun vader dat had kunnen zien, dacht ik toen. Zo goed als we als team functioneren. Toen hij overleed, had ik niet kunnen bedenken dat we ooit weer een hecht gezin zouden vormen. Maar de kinderen en ik zijn zó naar elkaar toe gegroeid. Onze band is nu sterker dan ooit.''

 

''Johan en ik hadden al een dochter en een tweeling, dus het was even schrikken toen we vijf jaar geleden weer twee vruchtjes op de echo zagen. Maar al snel verheugden we ons enorm op de gezinsuitbreiding. Toen de jongens werden geboren, konden we ons geluk niet op. Johan belde vanuit het ziekenhuis onze familie en vrienden om het goede nieuws te vertellen. Apetrots was hij op zijn zoons. Mijn beste vriendin kwam langs met onze drie andere kinderen, die bij haar logeerden. Zij knuffelden hun nieuwe broertjes meteen. Toen ze weer naar huis gingen, konden Johan en ik samen genieten van onze wondertjes. Ik zweefde op een roze wolk, maar nog geen kwartier later belandde ik in een nachtmerrie. Nog gedeeltelijk gevoelloos door de ruggenprik lukte het me niet om een van de baby's aan de borst te leggen. Johan kwam naar me toe om te helpen en greep zich plotseling vast aan het tafeltje naast mijn bed. Hij kon nog net zeggen dat hij zich niet goed voelde, zakte in elkaar en viel op de grond. Ik riep verbaasd zijn naam, maar hij reageerde niet. Toen ik zijn lichaam zag schokken en hem naar adem zag happen, wist ik dat het goed mis was." 

Click me